Mercedes-Benz

Sprinter Furgon

Futurističan, efikasan, pouzdan.

On je toliko svjestran da ćete lako naći pravo vozilo za svoje transportne potrebe, a izgleda tako dobro da privlači pažnju na pozitivan način. Novi Sprinter furgon sa 4 dužine vozila, 3 visine krova i zapreminom tovarnog prostora do 17 m3 nudi impresivnu raznovrsnost. Njegove brojne varijante i oprijema omogućavaju ekonomično ulazno vozilo, ali i bogato oprijemljeno vozilo.

Kod vozila sa novim pogonom na prednjim točkovima dobija se, na primjer, povoljna početna cijena, dodatna korisna nosivost i niža utovarna ivica u odnosu na vozila sa pogonom na zadnjim točkovima.

Vozači mogu da osjete prednosti pametnog koncepta za rukovanje i prikaz, kao i modularnog koncepta odlaganja koji se, kao i izbor multimedijalnih i pomoćnih sistema, može savršeno uskladiti sa namjenom vozila. Naravno, sačuvali smo ono što je vrijedno. Na primjer, brojna rješenja za nadgradnju i modifikaciju bez većih izmjena mogu se ponovo koristiti.

Zahvaljujući inovativnoj snazi i više od 20 godina iskustva, Sprinter na ovaj način ponovo postavlja kamen temeljac kao naprijedno, efikasno i pouzdano rješenje mobilnosti, koje će doprineti napretku Vašeg preduzeća.

Koncept proizvoda

Lijep, a još lijepši za rad.

Novi Sprinter furgon je i vizuelno atraktivan: njegov dizajn prati modernu koncepciju Mercedes-Benz dizajna Sensual Purity. Kokpit je takođe ponovo osmišljen i upečatljiv kako zbog visokokvalitetnog dizajna tako i zbog izuzetne funkcionalnosti. Na primjer, sa inteligentnim, modularnim konceptom odlaganja i KEYLESS-START-om.

Tovarni prostor u furgonu takođe nudi praktične opcije, kao što su unutrašnji krovni nosači, plastični pod optimizovane mase, kućišta točkova sa mogućnošću opterećenja, baš prema Vašim potrebama. Opcioni oslonac za palete na stepeniku kliznih vrata stabilizuje tovar, npr. pri vožnji u krivinama, i omogućava efikasno fiksiranje.

U dodatne prednosti se ubraja i velika ponuda varijanti pogona: u zavisnosti od profila primjene i željenog ponašanja u vožnji, svoj Sprinter furgon možete da opremite pogonom na prednjim, zadnjim i pogonom na svim točkovima. Brzine mogu da se mjenjaju manuelno pomoću 6-stepenog manuelnog mjenjača ili automatski pomoću 7G-TRONIC PLUS, odnosno preko automatskog mjenjača 9G-TRONIC koji je jedinstven u svojoj klasi.

Umrežavanje

Vaša mobilnost 4.0.

Da bi se rad učinio što je moguće ekonomičnijim i prijatnijim, za Sprinter su na zahtjev dostupni razni radio aparati, multimedijalni sistemi i rješenja za povjezivanje. U zavisnosti od potreba, asortiman može da ponudi brojne opcije, od držača mobilnih telefona, preko radio aparata sa Bluetooth® interfejsom i funkcije interfona do multimedijalnog sistema sa ekranom osjetljivim na dodir visoke rezolucije, brze navigacije na hardisku, prikaza 3D mapa i funkcije integracije pametnog telefona. Rukovanje je takvo da se samo može poželjeti: jednostavno. Multimedijalnim sistemima se može rukovati, na primjer, putem ekrana osjetljivog na dodir visoke rezolucije ili Touch-Control tastera na multifunkcionalnom upravljaču. Svi elementi za rukovanje i prikaz su pristupačni i lako čitljivi.

Industrijska rješenja

Ako postoji potreba za transportom, tu je Sprinter.

Sprinter furgon može mnogo: 4 dužine vozila, 3 visine krova i 4 motorizacije čine osnovu za mnoštvo varijanti. Tako možete da konfigurišete vozilo sa dozvoljenom ukupnom masom do 5.500 kg. Sa najdužom od 4 dužine vozila i najvišim od 3 krova na raspolaganju Vam je Sprinter furgon sa zapreminom tovarnog prostora od 17m3. Po potrebi se može dodatno vući do 3500 kg.

Sa preko 600 komponenata dodatne opreme, na primjer za posebna rješenja voznog parka ili šasija, Sprinter furgon možete precizno da prilagodite svojim potrebama. Opcioni oslonac za palete, obložena kućišta točkova i unutrašnji krovni nosač prtljaga mogu da posluže za lakše rješavanje transportnih potreba. Ako imate posebne industrijske zahtjeve, Mercedes-Benz VanSolution će Vam dati kompletna fabrička rješenja i rješenja za nadogradnju i modifikacije u okviru partnerskog programa „Mercedes-Benz VanPartner” dokazanog kvaliteta.

Bezbjednost

Obezbjeđuje Vaš put ka uspjehu.

Sprinter je osmišljen za bezbjednost. Solidnu osnovu za to čini školjka karoserije koja je zbog svoje konstrukcije i sastava materijala veoma stabilna. 
Osim toga, postoje i brojni pomoćni sistemi. Zato što i najiskusniji vozač dolazi u situacije u kojima bi mu podrška i pomoć bile dobrodošle. Ponuda se kreće od standardnih pomoćnih sistema pri bočnom vjetru do akivnih pomoćnih sistema pri kočenju i pomoćnih sistema za održavanje pravca – oba su standardna za vozila čija je dozvoljena ukupna masa veća od 3.500 kg. 3 rješenja za kamere, od kamere za vožnju unazad sa prikazom na unutrašnjem retrovizoru do kamere od 360°, na zahtjev poboljšavaju ionako odličan pregled sa mjesta vozača. U mračnim uslovima, opcioni dodatni LED farovi visokih performansi osvjetljavaju kolovoz nadaleko i naširoko. 
U krajnjem slučaju serijski ugrađeni vazdušni jastuk može da pomogne u zaštiti vozača kod eventualne kolizije. Na zahtjev je dostupno 5 dodatnih vazdušnih jastuka.

Ekonomičnost

Ekonomično, kada je to potrebno.

Kupovinom Sprinter vozila odlučili ste se za vozilo koje već više od 20 godina uspješno dokazuje svoju ekonomičnost. Novi Sprinter nastavlja ovu uspješnu priču sa dokazanim kvalitetom i pouzdanošću. Pri tome ćete od samog početka osjetiti prednosti njegove ekonomičnosti: sa atraktivnom početnom cijenom za vozila i brojnim mogućnostima konfiguracije, pri čemu poručujete upravo ono što Vam je zaista potrebno.

Budući da neprekidno radimo na unaprijeđenju, naše dizel motore smo dodatno optimizovali u pogledu potrošnje. Dodatne prednosti za ekonomično poslovanje Vašeg preduzeća zasnivaju se na korisnoj nosivosti koja je veća za oko 50 kg. Sa glavnim rezervoarom od 50 l i podnom oblogom od plastike8, koji su dostupni na zahtjev, možete još više da uštedite na masi vozila. Osim toga, Sprinter furgon impresionira dodatno poboljšanom ponudom prostora6i utovarnom ivicom spuštenom za oko 80 mm6. Na taj način se još više može olakšati kako utovar, tako i ulazak u vozilo.

Time Sprinter furgon povjezuje štedljivu potrošnju goriva i pametnu funkcionalnost u zaokruženo ekonomično rješenje za mobilnost.

Mercedes-Benz Vans. Born to run.