Mercedes-Benz

Prvo ulje koje je zaslužilo zvijezdu.

Originalno Mercedes-Benz ulje motora

Originalno Mercedes-Benz motorno ulje

Razvijeno od strane istih stručnjaka koji su napravili Vaš motor: Mercedes-Benz inženjera.

Ko je najbolji za posao razvoja savršenog ulja za naša vozila? Naravno, naši naučnici i inženjeri koje karakteriše stručnost, inovativnost i ogromno iskustvo u izradi naših motora. Oni su razvili posebno ulje za Vaše vozilo: originalno Mercedes-Benz motorno ulje. Njegova osnovna funkcija je redukcija mehaničkog trijenja: tanki sloj ulja stvara se između nepokretnih i pokretnih dijelova motora. Ovaj sloj ulja izložen je snažnom trijenju i pritisku. Pored toga, sagorijevanje u glavi cilindra stvara izuzetno visoke temperature.

Naše motorno ulje savršeno je prilagođeno tom stepenu  mehaničkih i temperaturnih opterećenja. Njegove pažljivo odabrane komponente i aditivi predstavljaju najviše standarde kvaliteta koje ispunjava svaki Mercedes-Benz motor – sve to kako bi se osigurala vrhunska efikasnost i performanse. Naše motorno ulje takođe obavlja veliki broj sekundarnih zadataka pružajući apsolutnu pouzdanost. Među tim zadacima su spriječavanje korozije i hlađenje dijelova motora izloženih visokim temperaturnim opterećenjima. Takođe, omogućava minimalno habanje i maksimalni radni vijek Vašeg motora. 

Sigurnost u svakoj situaciji

Od minus 30 do plus 260 stepeni, pouzdanost je garantovana.

Pri ekstremnim zimskim temperaturama motorno ulje može postati manje viskozno, pa čak može preći u čvrsto stanje. Ključno je da Vaše ulje ostane u tekućem stanju i da zadrži svoja mazivna svojstva kako bi moglo cirkulisati u motoru i osigurati njegovu zaštitu pri pokretanju motora. U toplim uslovima i pod velikim intenzitetom opterećenja, određeni dijelovi motora mogu dostići temperature i preko 260°C. Čak i slučaju takvih temperaturnih izazova ne bi trebalo da bude gubitaka usled isparavanja. Ulje mora pouzdano podmazivati i ispuniti sve ostale radne zadatke.

Tanki sloj ulja koji razdvaja metalne dijelove motora mora ostati cjelovit kako dijelovi ne bi došli u neposredni dodir. Čak i u slučaju kritičnog radnog opterećenja, originalno Mercedes-Benz motorno ulje omogućava rad bez mane, kao i izuzetne performanse tokom cijele godine. 

Ekonomski i ekološki prihvatljivo

Niža potrošnja. Manje emisija. Bolje performanse.

Mogućnosti smanjenja potrošnje goriva uz upotrebu pravog motornog ulja zavise od više faktora, među kojima su viskoznost, aditivi koji smanjuju trijenje i usklađenost sa svakim tipom motora. Nenadmašni kvalitet originalnog Mercedes-Benz motornog ulja daje Vam prednost kada je reč o ekonomičnoj vožnji.

Ono smanjuje trijenje, sadrži visokoefikasne aditive koji produžavaju radni vijek i stalno održava visok nivo performansi. Sada možete iskoristiti sve potencijale Vašeg motora – a da opet potrošnja goriva bude manja. Originalno Mercedes-Benz ulje dobra je vest i za životnu sredinu; korišćenje u kombinaciji sa našim sistemom prečišćavanja izduvnih gasova nove generacije smanjuje štetne emisije.

Mnogobrojne prednosti

Savršeno ulje za Vaš motor:
Originalni Mercedes-Benz proizvod.

Iskoristite izuzetne performanse, pouzdanost i trajnost. Originalno Mercedes-Benz motorno ulje:

  • ključni je element Mercedes-Benz procesa istraživanja i razvoja motora
  • posebno je razvijeno za Mercedes-Benz vozila
  • poboljšava performanse smanjenjem unutrašnjeg trijenja
  • pruža potpunu sigurnost kada je riječ o podmazivanju, i to u svim radnim uslovima
  • omogućava brzu cirkulaciju ulja kroz motor
  • odlikuje se potpunim zadržavanjem vrhunskih svojstva pri dužim periodima eksploatacije
  • pruža sigurnost i dodatni prostor za rad čak i u kritičnim radnim uslovima
  • omogućava minimalno habanje i maksimalni radni vijek motora
  • smanjuje potrošnju goriva
  • čuva životnu sredinu tako što osigurava efikasan rad motora