Mercedes-Benz

Zamjena staro za novo.

Kupovina uz zamjenu "Staro za novo" jedna je od mogućnosti koju imate ukoliko kupujete novi automobil.

Od sada ne morate da idete u Njemačku da biste nabavili kvalitetno, pouzdano i pristupačno vozilo. U našem Centru polovnih vozila, na jednom mjestu, imate veliki izbor i mogućnost da mnogo uštedite kupovinom Mercedes-Benz, smart i drugih brendova polovnih vozila.

1. Koja vozila otkupljujemo?

Centar polovnih vozila se bavi prodajom polovnih vozila pretežno iz programa "OTKUP STARO ZA NOVO", proizvođača Mercedes-Benz, a moguć je i otkup vozila drugih proizvođača.

Otkupljuju se pretežno vozila koja su kupljena u mreži ovlaštenih dilera na teritoriji BiH, budući da na taj način najbolje može da se prati historija popravki i servisiranja vozila.

Vozila iz uvoza uglavnom ne otkupljujemo zbog nedovoljno preciznog utvrđivanja pređene kilometraže, redovnog servisnog intervala u oficijelnoj mreži servisa Mercedes-Benz, kao i uvida u vjerodostojno imovinsko-pravno porijeklo vozila.

2. Kako se procjenjuje vrijednost starog vozila (elementi prema kojima se vršI procjena)?

Procjena polovnog vozila, pri otkupu, vrši se na osnovu uvida u servisni historijat vozila, opšteg stanja vozila, eventualno postojanje oštećenja, ogrebotina ili havarija, pređene kilometraže, tržišne cijene vozila, ali i intenziteta potražnje na tržištu za predmetno vozilo.

Zakazuje se detaljan pregled vozila u našem servisu. Nakon urađenog pregleda vozila klijent se informiše o vrijednosti vozila u otkupu, tj. cijeni vozila koju može da se ponudi.

STARline zadržava pravo da iz objektivnih razloga ne otkupi određeno vozilo.

3. Koji su dodatni troškovi za kupca?

Osim doplate za novo vozilo, za kupca-prodavca ne postoje dodatni troškovi. Kada STARline otkupljuje vozilo, prodavac snosi troškove prenosa apsolutnih prava vlasništva, a kada je STARline u funkciji tprodavca, tada troškovi padaju na teret STARline-a.

Klijent je u obavezi da uradi odjavu tablica na sopstvenom vozilu i da kompletira dokumentaciju za vozilo koje se otkupljuje, u roku od 3 (tri radna dana) od dana prijema vozila u STARline, kako bi mogla da se izvrši isporuka novog vozila.

Klijent sam izmiruje troškove preregistracije i registracije vozila, dobijanja novih tablica i saobraćajne dozvole.

4. Koja je procedura otkupa, koji se dokumenti popunjavaju?

Za započinjanje procedure otkupa, dovoljan je upit stranke, kopija saobraćajne dozvole, servisna knjižica i vozilo na uvid. Nakon kompletiranja procedure iz tačke 2., STARline. izlazi sa krajnjom ponudom otkupa u pisanoj formi. Ukoliko stranka prihvati ponuđenu cijenu otkupa, pristupa se proceduri potpisivanja ugovora o otkupu, vrši se plaćanje, stranka vrši prenos apsolutnih prava vlasništva na STARline., koji postaje vlasnik predmetnog vozila i daje ga u dalju prodaju. Nakon završene procedure otkupa stranka potpisuje ugovor o kupovini novog vozila. Otkup starog vozila može se i tretirati kao avans za kupovinu novog vozila, pri čemu se vrši doplata do pune cijene vozila.

5. Koliko traje procedura procjene vozila?

Kompletna procedura procjene vozila do formiranja krajnje ponude ka klijentu u većini slučajeva traje 48 sati, što zavisi od datuma zakazivanja pregleda vozila u servisu.