Mercedes-Benz

T-Klasa

Život postaje veliki.

Svestrana, atraktivna, sigurna.

Svestrani automobil za Vaše zahtjeve.

Nova T-Klasa – stavlja i Vas i sebe u svoju klasu: otkrijte prvi mali premijum kombi iz Mercedes-Benz-a. Ovaj multitalent je Vaš idealan pratilac za svakodnevni porodični život i avanture u slobodno vrijeme. Radujte se prostranosti i funkcionalnosti, udobnosti i povezanosti, sigurnosti i kvaliteti.

Za porodice. 

Klizna vrata sa obje strane čine ulazak i izlazak iz vozila posebno sigurnim i lakim. Posebno kada su u vozilu djeca koja ne mogu sama vezati pojas, cijenit ćete velike otvore za vrata i adekvatnu visinu sjedišta.

Za izlete. 

Bez obzira imate li dasku za veslanje, bicikle, ili prtljag za jednosedmično putovanje: T-Klasa nudi čitav niz opcija za odlaganje zahvaljujući svojoj prostranosti i fleksibilnosti.

Za svaki dan. 

T-Klasa ima sve što cijenite kod Mercedesa. Impresionira ukupnim izgledom koji je i sportski i elegantan - dok i dalje pokazuje praktičnost koja se očekuje od malog kombija.

Kompaktna i moderna.

T-Klasa posjeduje sve ono što najviše cijenite kod Mercedes-Benz vozila. Atraktivan vanjski izgled jasno nosi pečat Mercedes-Benz filozofije dizajna. Impresionira ukupnim izgledom koji je i sportski i elegantan – dok i dalje pokazuje praktičnost koja se očekuje od malog kombija.

Varijabilna i udobna.

Čim uđete u Mercedes-Benz T-Klasu, uživate u dobrom osjećaju kao da ste već stigli na destinaciju: unutrašnjost nudi izbalansiranu kombinaciju udobnosti i prostora, u kombinaciji sa najvišim stepenom kvalitete. Dizajnirajte unutrašnjost prema Vašim ličnim željama i Vašem individualnom ukusu. Može se prilagoditi Vašim namjerama sa istim nivoom fleksibilnosti i spontanosti. 

Vašem potpunom užitku u T-Klasi pridonijet će:

Multifunkcionalni upravljač 

Ergonomski dizajniran multifunkcionalni volan osigurava intuitivno upravljanje i kontrolu mnogih funkcija vozila, ne skidajući ruke sa volana. To uključuje kontrolu brzine/distance, kao i funkcije navigacije, telefoniranja i zabavnih sadržaja. Ukratko: povećana sigurnost i jednostavno upravljanje.

KEYLESS GO funckija za pokretanje

Pokrenite svoje vozilo jednostavnim pritiskom na dugme – bez potrebe da stavljate ključ u bravu. Uz KEYLESS-GO start funkciju, sve što trebate uraditi je imati ključ sa sobom unutar vozila. To Vam štedi vrijeme i možete odmah započeti svoje putovanje.

MBUX multimedijalni sistem sa DAB-om 

Uživajte u eleganciji i inteligenciji digitalnog i intuitivnog multimedijalnog sistema uz MBUX (Mercedes-Benz User Experience) u kombinaciji sa prednostima digitalnog radio prijema preko DAB-a.

Paneli na vratima i instrument tabli od NEOTEX kože (opciono dostupna oprema)

Inovativni NEOTEKS na panelima vrata i instrument table osigurava kombinaciju nubuk kože i visokotehnološkog neoprena.

Presvlake od vještačke kože ARTICO / MICROCUT mikrovlakana (opciono dostupna oprema)

Imitacija ARTICO kože je skoro jednako elegantna po svom izgledu kao i prava koža, a i veoma je izdržljiva. Svojstva koje dijeli sa MICROCUT tkaninom: elastičnost i propusnost zraka. (Opciono dostupna oprema).

Dizajn

Funkcionalnost u elegantnom pakovanju.

Vanjski dizajn T-Klase će Vas odmah impresionirati – ovdje se savršenstvo forme i ljubav prema detaljima susreću sa praktičnošću. Obje linije opreme, Style i Progressive, veliki izbor boja i točkova daju puno opcija u pogledu prilagođavanja. Ovaj raspon dizajnerskih rješenja je jedinstven za jedan vrhunski mali kombi.

Najvažnije karakteristike opreme:

✓ Rešetka hladnjaka sa centralno postavljenom Mercedes zvijezdom i tri kromirane lamele visokog sjaja

✓ Klizna vrata lijevo i desno

✓ LED farovi visokih performansi (opciono dostupna oprema)

✓ 43,2 cm (17-inčni) točkovi od lake legure sa 5 duplih krakova (opciono dostupna oprema)

Vrhunska unutrašnjost – udobna unutrašnjost.

Čim uđete u T-Klasu, uživate u dobrom osjećaju kao da ste već stigli na destinaciju. Ukrasni elementi, presvlake i paneli na vratima naglašavaju vrhunski ambijent unutrašnjosti. Ovdje moderna prefinjena struktura ekskluzivnog NEOTEX materijala povezuje izgled i osećaj nubuk kože i visokotehnološkog neoprena.

Atraktivna u standardnom paketu opreme, pojedinačno prilagodljiva.

Čak i u verziji sa standardnom opremom, T-Klasa odiše ugodnom atmosferom koja je tipična za Mercedes-Benz. Sa linijama opreme Style i Progressive podižete standard za još jedan nivo: ili dinamično urbano ili stilski elegantno.

T-Klasa Style 

Veliki prostor za porodice i hobije – u kombinaciji sa nepogrešivim Mercedes-Benz dizajnom: stil T-Klase Vas prati tokom vaših svakodnevnih rutina i avantura. Savršeno balansira visok stepen funkcionalnosti, izuzetnu udobnost i atraktivne dizajnerske akcente. Model koji privlači poglede i koji Vas prati u svakoj situaciji.

T-Klasa Progressive 

T-Klasa Progressive ne fascinira samo svojom funkcionalnošću već i svojim elegantnim izgledom i svako putovanje čini ljepšim. Zahvaljujući svom svestranom karakteru, pruža sve ono što očekujete ili zahtjevate od malog premijum kombija. Spremna za Vas i razne životne izazove.

Jedinstvena kao što si i ti.

Prilagodite T-Klasu prema vlastitom ukusu: izbor boja, felgi, presvlaka i dekorativnih elemenata je bez premca. I tako T-Klasa postaje Vaša vlastita T-Klasa.

Udobnost

Čudesno impresivan prostor.

Kompaktan, prostran, svestran: T-Klasa je savršena za Vaš aktivan životni stil. Unutrašnjost vozila pruža dovoljno prostora za porodicu, prijatelje, torbe za nabavku i sportsku opremu. Sa digitalnim multimedijalnim sistemom MBUX sa intuitivnim upravljanjem, uživate u praktičnom povezivanju i podršci inteligentnih sistema pomoći.

Najvažnije karakteristike opreme:

✓FOLD & LOAD zadnje sjedište, djeljivo u odnosu 1/3 prema 2/3 

✓ Active Parking Assist (opciono dostupna oprema) 

✓ THERMOTRONIC automatska kontrola klime (opciono dostupna oprema)

✓ Sjedište vozača, podesivo po visini sa lumbalnom potporom (opciono dostupna oprema)

Intuitivna jednostavnost upotrebe.

Multimedijalni sistem MBUX donosi informacije, zabavu i povezanost u unutrašnjost vozila na izuzetno estetski način. Sa multifunkcionalnim volanom, možete udobno upravljati MBUX-om i mnogim funkcijama vozila pomoću tastera za kontrolu na dodir, bez skidanja ruku sa volana. Opciono dostupna glasovna kontrola preko „Hey Mercedes“ posebno olakšava rad MBUX-a.

Velika količina prostora za sve što život donese.

Dobar je osjećaj biti u mogućnosti spontano reagovati na život. Vikend odlazak na more ili planine na brzinu? Kolica i sportska oprema se lako mogu smjestiti. Sjedišta za petoro, kod kojih se sjedišta iza lako sklapaju, dokazuju svoju vrijednost u svakodnevnoj upotrebi. Bilo da putujete sa porodicom ili prijateljima, nosite kofere, skuter ili bicikl – sa T-Klasom ste spremni za svaku priliku.

Neke od karakteristika fleksibilne unutrašnjosti: 

• Polica prtljažnika 

• Spojnica za prikolicu sa fiksnom glavom (opciono dostupna oprema) 

• Mreža za prtljag (opciono dostupna oprema) 

• Krovni dio sa integralnim osnovnim nosačem (opciono dostupna oprema)

Sigurnost

Podrška za veću bezbednost i kompetentnu vožnju i parkiranje.

Kada je podrška u pitanju, možete puno očekivati od T-Klase: sistemi pomoći pretvaraju Vaše vozilo u pouzdanog partnera za svakodnevne obaveze, izlete ili duga putovanja. Zahvaljujući sedam standardnih zračnih jastuka, putnicima je osigurana najbolja moguća zaštita. Udobno oslanjanje nudi impresivne karakteristike upravljanja.

Bezbednije na putu zahvaljujući pouzdanoj podršci.

Savremeni sistemi pomoći u T-Klasi ne samo da povećavaju sigurnost – oni daju dragocjen doprinos pomoći vozačima i održavanju njihove spremnosti zavolanom. 

Tu ubrajamo:

✓ Active parking assist 

Active Parking Assist sistem može Vam pomoći kako u potrazi za parking mjestom, tako i pri uparkiravanju i napuštanju istog. Ako prođete pored parking mjesta, sistem će Vam pomoći da utvrdite da li je parking mjesto odgovarajuće. Nakon što aktivirate Active Parking Assist sistem, birate da li želite parkirati okomito ili paralelno u odnosu na put, prije nego što vozilo preuzme upravljanje. (Posebna oprema)

✓ Active brake assist 

Active Brake assist sistem može Vam, na primjer, pomoći u prevenciji nezgode sa vozilima ispred Vas ili sa pješacima, ili u minimiziranju posljedice takvih udesa. Ovo povećava i Vašu sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

✓ Highbeam assist 

Highbeam Assist sistem automatski uključuje i isključuje duga svjetla u skladu sa situacijom u saobraćaju i na taj način oslobađa vozača od potrebe da manuelno to radi. Sistemom upravlja kamera iza vjetrobranskog stakla koja konstantno registruje saobraćajnu situaciju ispred vozila. (Posebna oprema)

✓ Active lane keeping assist 

Active Lane Keeping Assist sistem može pomoći u prevenciji nesreća zbog nenamjernog napuštanja trake kojom se vozilo kreće. Ako sistem detektuje da je vozilo nenamjerno izašlo iz svoje trake, upozorava vozača pulsirajućom vibracijom volana. Ovo podstiče vozača da se vrati u svoju traku.

✓ Trafic sign assist 

Traffic Sign Assist sistem Vam olakšava praćenje ograničenja brzine i drugih saobraćajnih propisa. Može otkriti ograničenja brzine i ograničenja preticanja, kao i dodatne informativne znakove kao što su ograničenja koja su primjenjiva samo po kiši, a zatim ih prikazati na instrument tabli. Također, detektuje ukidanje ograničenja brzine. Pored toga, poredi prepoznate saobraćajne znakove sa podacima sistema za navigaciju. Zavisno od opreme vozila, sistemi vozila mogu usvojiti trenutno ograničenje brzine pritiskom na dugme. (Posebna oprema)

✓ ATTENTION ASSIST 

Sistem ATTENTION ASSIST može Vam dati pravovremeno upozorenje o umoru i pospanosti. Sistem može doprinijeti sigurnosti na putu, posebno kada vozite noću i na dužim putovanjima. Displej ATTENTION ASSIST se pojavljuje na instrument tabli između obrtomjera i brzinomjera.

✓ Blind spot assist 

Uz Blind Spot Assist sistem, uživat ćete u sigurnoj vožnji, posebno kada mijenjate voznu traku. Koristi radarsku tehnologiju za nadgledanje područja koje nije pokriveno Vašim vanjskim retrovizorima. Pomoću vizuelnih i zvučnih upozorenja, može Vas upozoriti na potencijalni bočni udar sa drugim učesnicima u saobraćaju.

Spakovana podrška.

Vozite sigurnije, parkirajte i manevrirajte sa većim samopouzdanjem: paketi sistema pomoći pružaju Vam mnoge praktično povezane sisteme i funkcije podrške. 

U njih ubrajamo:

• Podrška za ulazak i izlazak sa parking mesta

Sa ovim paketom imate izbor: sami parkirate vozilo ili mu prepustite da samo to uradi. Ova podrška počinje traženjem i izborom parking mjesta. Kada se pronađe parking mjesto, možete sa sigurnošću manevrirati zahvaljujući kameri za vožnju unazad ili Vam u tome može pomoći i Active Parking Assist sistem.

 Uključeno kao standardna oprema – za sigurno, opušteno iskustvo vožnje.

Paket aktivne sigurnosti uključuje 4 sistema za pomoć vozaču koji Vas mogu osloboditi opterećenja i učiniti vožnju sigurnijom. To su Active Brake Assist, BlindSpot Assist, Active Lane Keeping Assist i Speed Limit Assist, ili u kombinaciji sa navigacionim paketom, Traffic Sign Assist.

Najbolja moguća zaštita na svim sjedištima.

Standardna oprema T-Klase uključuje sedam zračnih jastuka. Pored zračnih jastuka za vozača i suvozača, centralni zračni jastuk kao i bočni jastuci za grudni koš i jastuci na prozorima naprijed i iza, mogu doprinijeti smanjenju rizika i težine povreda u slučaju sudara.

Tehnički podaci

Uživanje u vožnji bez obzira na rutu.

T-Klasa nudi impresivnu manevarsku sposobnost, agilnost i dobre karakteristike upravljanja - a samo upravljanje je znatno jednostavnije, pogotovo ako se u obzir uzme njena veličina. Zahvaljujući postavci oslanjanja tipičnoj za Mercedes-Benz, uživate u izuzetno udobnom, stabilnijem i sigurnijem iskustvu vožnje kojim se lako može kontrolirati čak i u izazovnim situacijama.

Tehnički podaci:

✓ Varijante motora
✓ Dimenzije

Ekonomičan i moćan.

Pogon za svaki Vaš zahtjev: birajte između dva benzinska i dva dizel motora. Uvijek štedljiv, otporan na habanje i ekonomičan.

Kompaktan izvana, prostran iznutra.

Što se tiče prtljažnog prostora, T-Klasa pokazuje svoje prednosti kao vrhunski mali kombi sa puno prostora za prtljag, od vrhunskih i robusnih materijala, a tu su i zadnja sjedišta koja se mogu preklopiti veoma brzo i lako. Zahvaljujući velikim vratima prtljažnika, u kombinaciji sa niskim pragom za utovar možete lako odložiti kolica, bicikl i boksove za pse – a i pas može da uskoči bez problema.