Mercedes-Benz

Kompanija STARline ispunila zacrtane ciljeve i nastavlja sa razvojnom politikom poslovanja

STARline Mercedes-Benz Sarajevo je ostvario zapažene rezultate zaključivši poslovnu godinu s rastom u svakom segmentu poslovanja, i potvrdom liderske pozicije brenda u premium segmentu!

Za ovaj kontinuiran rast zaslužna je  stalna posvećenost potrebama kupaca na osnovu kojih kreiraju ponudu vrhunskih vozila, unapređenje prodajno-servisnih usluga, modernizacija procesa rada, investiranje u  objekat prema posljednjim Mercedes-Benz standardima,  ali i širenjem na nove djelatnosti poslovanja koje su usko povezane sa kor biznisom kompanije.

Tokom 2022. godine proširili su svoje poslovanje na novu djelatnost -usluge rent a cara u cilju pružanja sveobuhvatne usluge svojim klijentima. Rent a car STARline osigurava najam premium vozila sa pet ili osam sjedišta.  Automobili u ponudi osiguravaju prostranost, udobnost i sigurnost vožnje na cestama glavnog grada Sarajeva, ali i čitave Bosne i Hercegovine.  Ponuda za najam auta, pored kratkoročnog, obuhvata i dugoročne najmove za firme, po posebnim uvjetima.

"Poslovnim rezultatima ostvarenim u ovoj godini poslovanja unatoč izazovima s kojima smo se i u ovoj godini suočili globalno, ali i bh. tržište potvrdili smo lidersku poziciju brenda u premium segmentu autoindustrije. Kraj poslovne godine prilika je da rezimiramo sve što smo ostvarili ali i da se zahvalimo svima onima koji doprinose našem uspjehu. To su u prvom redu naši kupci, poslovni partneri, radne kolege ali i cijela društvena zajednica, izjavio je Adis Kepeš, direktor STARline-a

Iza uspješnih kompanija i poslovnih rezultata stoje ljudi, vrijedni STARline zaposlenici koji su pokazali svoju privrženost kompaniji te svojim vrijednim radom, ali i odgovornim ponašanjem, doprinijeli njezinu uspješnom poslovanju. Svim zaposlenicima STARline nudi mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja i usavršavanja, formirajući tim iskusnih profesionalaca, posebno iz auto-industrije, koji su spremni odgovoriti na izazove lokalnog tržišta ali i prilagoditi se tehnološkim promjenama u ovoj industriji. Naglasak se stavlja na zadovoljstvo svakog pojedinca što je bio dodatni korak ka još boljem usklađivanju privatnog i poslovnog života uposelnika.

Strategija Mercedes-Benz-a je tranzicija ka električnim vozilima čime će svoje resurse i stručnosti za razvoj proizvoda preusmjeriti na električni pogon, a uložit će i u nove tehnologije i koncepte za ubrzanje električnog dometa i učinkovitosti.

Shodno tome, Jasmin Kulić, direktor postprodaje ističe da planovi kompanije STARline Mercedes-Benz  idu u pravcu elektrifikacije i  nabavke oprema koja se koristi za servisiranje električnih vozila koja je strogo propisana i certificirana od strane proizvođača. Samo uz posjedovanje ovakve opreme servisi mogu ispravno i kvalitetno izvršiti pregled i popravku električnih vozila. S druge strane cilj nam je kontinuirano školovanje i tehničko osposobljavanje  servisnog osoblja za popravku vozila sa standardnim motorima, kao i električnih vozila.

Osluškivanje potreba kupaca

Kompanija STARline prati aktuelne trendove na tržištu, kako bi se prilagodila modernijim modusima poslovanja, ali i sve većim zahtjevima kupaca. Shodno tome, već početkom naredne godine najavljuju aktiviranje web shopa originalnih Mercedes-Benz dijelova koji će biti na raspolaganju svim kupcima u Bosni i Hercegovini.

“Naši kupci zaslužuju najbolje, te je pokretanje web shopa originalnih Mercedes-Benz rezervnih dijelova logičan potez u unapređenju naših postprodajnih aktivnosti. Želja nam je da kupcima budemo prvi izbor za kupovinu Mercedes-Benz dijelova, da iz udobnosti svog doma mogu pregledati kataloge dijelova, komunicirati sa prodajni osobljem oko svih pitanja, zakazati termine, a u konačnici i poručiti dio jednim klikom. Zaista je velika baza svih naših kupaca, tako da će nam ovo u mnogome olakšati poslovne aktivnosti. U narednom periodu želimo upravo u segmentima zadovoljstva kupca biti u samom vrhu. Obzirom na rezultate i kontinuirano pozitivan napredak potpuno sam siguran da to i možemo“, istako je Kulić.

Nova pojačanja u Upravi STARline-a 

Damir Alispahić novo je snažno pojačanje menadžment timu kompanije STARline na poziciji izvršnog direktora. Više od 15 godina iskustva na rukovodećim pozicijama, te radeći za vodeće leasing kuće u Bosni i Hercegovini, Alispahiću su osigurali iskustvo koje će moći i dalje razvijati na poziciji koju preuzima u STARline-u.

„Čast mi je što sam imenovan izvršnim direktorom kompanije STARline-a te se veselim radu na izgradnji naše strategije ‘jedan tim, stručnost, inovativnost, odgovornost te jedna vizija i cilj‘ kojom ćemo nastaviti da rastemo. Oduševljen sam što ću sarađivati s ostalim stručnjacima STARline-a, koje sam imao priliku upoznati kao izvrsne timske igrače koji promiču timsku atmosferu sto će zasigurno biti motiv da radim najbolje što mogu i da svi zajedno ponudimo najbolje za naše kupce“ izjavio je Damir Alispahić – izvršni direktor  STARline-a.

U narednoj godini očekuju dolazak električnog EQE, EQS SUV modela, ali i facelift izdanje  EQA i EQB. Pored elektro modela na tržište Bosne i Hercegovine tokom naredne godine dolazi nova E-Klasa, E-Klasa Karavana, GLC Coupe-a, AMG GT, kao i facelift izdanja A-Klase, B-Klase CLA, GLA, GLE/GLE Coupe, GLS, GLB koji će obogatiti ponudu vozila u prodajnom salonu STARline-a.

Veliki je izazov, ali i zadovoljstvo raditi za brend koji jedini na svijetu ima kompletnu paletu novih i rabljenih vozila putničkog i komercijalnog programa. Poseban akcenat smo stavili na rabljeni program vozila time što smo obogatili ponudu sa preko trideset rabljenih vozila u našem prodajnom centru. Većina vozila su Mercedes-Benz Certified i sa pravom nose slogan “Mercedes kao prvog dana”, jer se radi o vozilma provjerenog kvaliteta koja su pregledana od strane Mercedes-Benz ovlaštenih osoba i koja još uvijek imaju fabričku garanciju.  Također, poslije isteka fabričke garancije kupci mogu dokupiti dodatnu garanciju, istakao je Alispahić.

Ulaganja i planovi za poslovnu 2022/23. godinu

Prema riječima generalnog direktora STARline-a Adisa Kepeša i u narednoj poslovnoj godini nastavit će se ulaganja u svim segmentima poslovanja. Jedan od fokusa poslovanja jeste i nastavak ulaganja u ljudske kadrove, njihovo usavršavanje kako bi odgovorili na svaki izazov. Ulaganje u modernizaciju poslovanja i objekta, nabavka opreme koja se koristi za servisiranje električnih vozila koja je strogo propisana i certificirana od strane proizvođača, zatim u digitalizaciju poslovanja kroz web shop rezervnih dijelova, programu lojalnosti kupaca, kao i u širenje poslovnih aktivnosti.

Jako je bitno da našim kupcima priuštimo ono što i zaslužuju, a to je najbolje, koristeći Mercedes-Benz brend, istako je Kepeš.